MEZOTERAPIJA

MEZOTERAPIJA  u estetici se primenjuje kao  bezbolna, potpuno prirodna alternativa invazivnim kozmetičkim i hirurškim metodama koja rešava mnoge estetske nedostatke.
Inače se kao naučna metoda koristi u traumatologiji, neurologiji, reumatologiji kao lokalna terapija.
              Koje su indikacije za primenu mezoterapije?

  1. Lečenje celulita i uklanjanje  lokalnih masnih naslaga (stomak, bokovi, nadlaktice, podbradak).
  2. Velika je pomoć u lečenju  gojaznosti  jer pomaže uklanjanju masnih naslaga na kritičnijim mestima u kombinaciji sa korekcijom ishrane i vežbanjem. U tim slučajevima se primenjuje tehnika  LIPOLIZE  koja jednokratnom primenom maksimalnih doza  lipolitika eliminiše veće količine masnih naslaga (nehirurška liposukcija).
  3. MEZOLIFT, MEZOGLOW metode za momentalno vidljive rezultate liftinga lica.
  4. Mezoterapija za  podmladjivanje  lica, vrata, dekoltea, ruku.
  5. Mezoterapija za podočnjake i tamne kolutove oko očiju, strije, “pušačku kožu”.
  6. Redukcija bora, hidratacija i revitalizacija kože.

Kako se izvodi procedura? 
Mezoterapija je kutano i subkutano uvodjenje koktela mikroinjekcijama na željeno mesto. Igle su specijalne-mezoterapijske, oštre i tanke tako da sama procedura nije bolna a za one osobe sa senzitivnom kožom aplikuje se lokalni anestetik u vidu krema.  Na ovaj način nema sistemske resorpcije preparata već on deluje lokalno i postiže efekat na dva načina: farmakološkim dejstvom i fizičkom stimulacijom mikroiglama.
Koji se preparati koriste?
Aplikovani rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente već se sastoje od prirodnih supstanci koje sadrže enzime (lipolitike i fibrinolitike), vitamine, minerale, oligoelemente, aminokiseline, ekstrakte biljnog i ćelijskog porekla jednostavno sve što je potrebno problematičnoj koži.
Efekti i rezultati.
Vidljivi su već posle prvih tretmana sa efikasnošću 90 % i trajni uz preporuku lekara. Trajanje jednog tretmana je 10  do  15 min. Izvode se prosečno 1 nedeljno
(za celulit je potrebno 6 -12 procedura, a za lice od 2 do 5). Lipoliza se izvodi na 3-4 nedelje (ukupno 3 tretmana).  Lokalno dejstvo i pridržavanje saveta lekara isključuje neželjene efekte. Moguća je pojava modrica i tragova iglica prolaznog karaktera kao i blag pad  arterijskog pritiska.
Kontraindikacije.
Sve maligne bolesti, bolesti krvi, neregulisane hronične bolesti u poodmaklom stadijumu razvoja, epilepsija, trudnoća i dojenje (nisu apsolutne ).  Bitno je da lekaru prijavite sva oboljenja i tegobe koje imate kao i terapiju koju uzimate.

Mezoterapija kao i  primena  HIJALURONSKIH  FILERA  predstavljaju  osnov anti-aging medicine i kozmetologije.  Hijaluronska kiselina kao normalan sastojak naše kože vremenom  gubi svoju optimalnu količinu pa koža više nije jedra i voluminozna. Prirodnim filerima postižemo nadoknadu hijalurana u svim delovima gde je potrebno. Vrlo efektni rezultati se postižu u ublažavanju bora izmedju obrva, nazolabijalnih bora, marionetskih bora, sitnih bora oko usta kao i nadoknada volumena usana, jagodica, brade.